Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief                                                                                          april 2017

Welkom bij de WMVR. Dit is onze eerste nieuwsbrief. Regelmatig zullen wij een nieuwsbrief versturen waarin we de ontwikkelingen van de vereniging zullen melden.

Mountainbiken;

Vorig jaar zijn we al gestart met mountainbiketrainingen op maandagavond, waren we betrokken bij de organisatie van de wielerronde en hebben we een aantal mountainbike clinic’s gegeven. Dit jaar willen we echter nog een stapje verder gaan.

Zo hebben we besloten om wielerkleding te laten maken zodat we herkenbaar zijn als vereniging bij evenementen, wedstrijden of trainingen. Momenteel zijn we bezig met een aantal sponsoren en het ontwerpen van de kleding. Zodra hier meer over bekent is zullen wij dit in een nieuwe nieuwsbrief melden. Voor de leden is het verplicht de kleding af te nemen. Voor de kinderen geldt alleen een shirt (€ 30,00) en voor volwassenen een broek en shirt (€ 95,00).

Wielrennen;

Tevens willen wij het wielrennen meer promoten. Iedere woensdagavond vertrekt er om 19:00 uur een groep vanaf de Rozenburcht voor een trainingsrit van ca 55 km. De eerste keer (29 maart jl.) stond er 32 man te wachten voor de eerste rit. Wil je ook een keer mee? Ken je iemand die het ook leuk lijkt? Kom dan woensdagavond naar de Rozenburcht om 19:00 uur. Op zaterdag of zondag zullen wij vaak deelnemen aan georganiseerde tochten (Amstel Goldrace, Ronde van Vlaanderen etc.) of rijden we een leuke tocht richting Renesse, Heijenoord of in overleg een andere route.

Dit jaar zijn wij ook lid geworden van de NTFU als vereniging. Dit heeft onder andere als voordeel dat uw fiets tot € 1000,00 is verzekerd tegen schade. Voor alle voordelen en regels verwijzen wij u naar www.NTFU.nl.

Evenementen;

Dit jaar zullen wij tevens weer een aantal evenementen organiseren of zijn wij betrokken bij de organisatie.

Op maandag 10 april beginnen wij weer met de mountainbiketrainingen voor de kinderen op de Landtong. Verzamelen om 19:00 uur bij de hondenschool Waf aan de Noordzee weg. Dankzij de sponsoring van Oosterman Afbouw en Van Leeuwen 2 wielers is het mogelijk om voor de trainers shirts aan te schaffen zodat zij duidelijk herkenbaar zijn. Deze shirts zijn besteld en hopelijk snel binnen voor onze trainers.

Op 28 april (koningsdag) zullen wij present zijn met een kraam en als alle vergunningen in orde zijn met een waanzinnig gave spectaculaire……… Dat moeten jullie zelf komen ontdekken.

In juni zullen wij als organisator betrokken zijn bij de wielerronde en de toertocht van Pink Ribbon. De tocht van Pink Ribbon is een initiatief van Thessa van der Nol (van Leeuwen 2 wielers) die helaas zelf door borstkanker is getroffen. Voor deelname kunt u een inschrijfformulier ophalen bij Van Leeuwen 2 wielers in de Emmastraat.

Evenementen lijst: (onder voorbehoud)

10 april            Start mountainbike trainingen kinderen
28 april            Koningsdag
15 juni             MTB clinic basisscholen groep 8 (i.s.m. Fleur de Koning sportregisseur Rozenburg)
17 juni             Wielerronde
24 juni             Toertocht Pink Ribbon.
Oktober           Halloween

Er kunnen nog evenementen toegevoegd worden. Wij houden u daarvan op de hoogte.

Lid worden?

Wilt u ook lid worden? Dat kan. Stuur dan het ingevulde inschrijfformulier naar ons toe.

Omdat wij als vereniging lid zijn van de NTFU hebben wij het inschrijfgeld vastgesteld op € 45,00 voor kinderen (t/m 15 jaar) en € 55,00 voor volwassene. Ben je al individueel lid van de NTFU dan betaal je dit jaar € 15,00 als kind of € 20,00 als volwassene, omdat je al NTFU lid bent. Vanaf 2018 betaal je dan de volledige contributie. Dit geldt ook voor leden die al lid zijn van een andere vereniging die lid is van de NTFU. Wilt u lid worden en ook uw partner of kind? Dan kunt u die inschrijven als gezinslid (wel op een apart formulier).

Mountainbikeroute;

Zoals jullie misschien ook wel gemerkt hebben is er een aannemer bezig op de Landtong. Er moeten diverse leidingen opgegraven en verlegt worden. Er komt een bypass waardoor de route toegankelijk blijft. Hierdoor is een deel van de route afgesloten en zijn de bomen al gekapt. Deze werkzaamheden duren tot en met oktober. Na de werkzaamheden gaat de aannemer de baan herstellen en zal er zelfs een uitbreiding van de route komen. Volgend jaar zal er dus een nieuwe, langere route komen.

De huidige route zal wel onderhoud nodig hebben. Zo zal er gesnoeid en gemaaid moeten worden en zal het stuk bij de Noordzeeweg voorzien moeten worden van een nieuwe laag repac. Wanneer dat gebeurt laten we jullie nog weten. Voor het onderhoud zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Mocht je tijd en zin hebben om ons te komen helpen geef je dan op als vrijwilliger.

Wil je meer op de hoogte gehouden worden van ons like ons dan op https://www.facebook.com/wmvRozenburg en/of
https://www.facebook.com/mountainbikerouterozenburg

Tiskuurs

Het bestuur van WMVR